0 0,00 kr

Din indkøbskurv er tom.

Gratis levering ved køb for over 600 kr.  Læs mere her

Pynt med latte art og gør kaffen til et mesterværk

Når du har mestret den almindelige steaming af mælk til cappucino og caffé latte, kan du tage et skridt videre og eksperimentere med mønstrene i mælkeskummet - det hedder 'latte art'. Med lidt øvelse kan du lave flotte blomster, og med tiden endnu mere avancerede tegninger.
Selvsagt fortæller pynten ikke meget af espressoens smag og kvalitet, men den er et godt for udtryk dit engagement og en stensikker måde at imponere venner og familie.

Sådan gør du

  1. Start med at sikre dig, at din mælk er meget kold - gerne kun et par grader. Din mælkekande skal også være så kold som muligt. Kold mælk og mælkekande giver dig mulighed for at steame længere tid, hvilket giver flere mikrobobler og den blødeste mælkeskum.
  2. Bryg din espresso, og stil den klar i en cappucino-kop tæt ved maskinen
  3. Fyld mælk til én kop i din mælkekande.
  4. Sæt mælkekanden under steameren, og begynd at steame. Placer mælkekanden så steameren kun er i overfladen. Når mælken løfter sig sænker du mælkekanden, så steamerens munding holdes 1-2 cm under mælkens overflade. Det er vigtige at der ikke dannes store bobler. Du skal forsøge at gøre mælken så blød og cremet som muligt, så den blandes med espressoen når du hælder det i koppen.
  5. Nu er mælketemperatuen vigtig. Ved ca. 30 grader skal du løfte mælkekanden, så du steamer i bunden af kanden, et par cm fra kanten. Bevæg mælkekanden i cirkulære bevægelser indtil temperaturen er max. 70 grader. Hvis mælken bliver varmere går det ud over tekstur, smag og sødme.
  6. Fjern mælkekanden fra steameren og sving mælken rundt i mælkekanden, relativt kraftig - uden at spilde. Det slår de store bobler i stykker. Hvis du kan se flere store bobler kan du dunke mælkekenden mod bordet, eventuelt på et viskesykke eller din tampingmåtte
  7. Hæld din færdige mælk i koppen med espresso. For at lave et klassisk blomstermønster skal du starte med at hælde ca. 2 cm fra kanten væk fra dig selv. Hæld roligt og hold mælkekanden stabilt.
    Når koppen er ca. halvt fyldt skal du begynde at flytte mælkekanden ganske roligt frem og tilbage ved at bevæge håndleddet, mens du trækker kanden tættere på dig selv.
  8. Når koppen er tæt på at være fyldt, trækker du mælkekanden modsat gennem mønstret du netop har lavet. Bevægelsen skal være en lille smule hurtig, og du skal ikke hælde særligt meget mælk. For meget vil "sænke" mønstret og gøre det utydeligt.

Nu skal du øve dig, øve dig og øve dig. Mist ikke moddet, hvis de første forsøgt ikke går så godt.

Generelt om kaffe