0 0,00 kr

Din indkøbskurv er tom.

Gratis levering ved køb for over 600 kr.  Læs mere her

Hvad er hvad på menukortet

Espresso

7g kaffe pr kop +/- 1g
Vandtemperatur ved brygning 90grader +/- 2 grader
Gennemløbstid på 20-25 sekunder
Størrelse 2,5-3 cl
Vandtryk 9 bar
Den Italienske tradition er at, næsten ceremonielt, drikke espressoen I en enkelt slurk for at nyde den mest fyldige espresso smag mens drikken er på sit højeste.
Det er ret almindeligt at komme sukker i espressoen i Italien. Italienske kaffeentusiaster vil mene at den ultimative test af en superb espresso, er at sukkeret skal kunne ligge på overfladen af cremaen i 30 sekunder før den synker.

Caffe Latte

En caffe latte er et enkelt shot espresso med steamet mælk og ikke noget mælkeskum. Blandingsforholdet bør være ca. 1:3. Husk, hvis du bestiller en ‘latte’ I Italien – som nogle gør I Danmark, risikerer du at få et glas mælk. Husk at bede om en ‘Caffe latte'

Cafe au Lait

En cafe au lait er det same som en caffe latte, men lavet på filterkaffe, og ikke espresso. Blandingsforholdet er 1:1 og drikkes normalt med sukker for at forstærke kaffesmagen.

Capuccino

En cappucino er traditionelt lige dele espresso, steamet mælk og mælkeskum. Mange steder vil du dog få mere mælk i din cappucino i den tro at større er bedre.

Kakao eller kanel kan drysses ovenpå.

For at lægge lagdele mælk og espresso er det nødvendigt at lade det friskpiskede mælkeskum hvile et øjeblik. hvorved det deler sig (skum øverst og mælk i bunden). Bryg espressoen i et deciliter mål af rustfrit stål (keramisk materiale eller glas absorberer for meget varme fra espressoen). Fyld 1/3 af koppen med steamet mælk. Hæld langsomt espressoen ned i den steamede mælk. Fyld koppen op med mælkeskum. Hvis denne rækkefølge følges, skal espressoen lægge sig mellem mælken og mælkeskummet. Mælk, der er skummet rigtigt, skal være ca. 75-90 grader varmt. Det er et spørgsmål om personlig smag og kan være en smule varmere eller koldere.

Americano

En americano er et enkelt shot espresso tilsat 1-3 deciliter varmt vand. Navnet stammer oprindeligt fra en slags formæmelse mod amerikanere, som ofte ville have deres espresso fortyndet.

Hammerhead eller 'Shot in the dark'

En hammerhead er et shot espresso hældt i en kop filterkaffe.
Mange barer og cafeer finder på deres egne navne, så kig på beskrivelserne i menukortet. Hammerhead kan være en god mellemting, og giver masser af koffein. Men, filterkaffen skal være god, og så holder smagen mere end et par frydefulde sekunder, som et shot espresso giver.

Mocha

Oftest en cappucino eller caffe latte med chokoladeirup eller varm kakao. Betegnelsen giver ikke mget mening i forhold til indholdet (mokka kontra chokolade), og det kan være en god idé at sikre sig, hvad man egentlig får serveret når den bestilles.

Espresso Con Panna

Et shot espresso med flødeskum på toppen.

Ristretto

En espresso, hvor en mindre mængde vand løber gennem samme mængde kaffe som en normal espresso (7g).

Lungo

En espresso med ca. dobbelt så meget vand som et normalt shot espresso.

Cafe Macchiato

Et shot espresso (i en alm. espresokop) med en en smule steamet mælk på toppen. Bladingsforholdet skal være ca. 80/20. Drikkes ofte med sukker.

Cafe Breva

En cafe breva er halvt espresso, halvt steamet mælk, hvor konsistensen ligger mellem flydende og skum. Den har en cremet tekstur og smag.

Iglo Espresso

Enkelt shot espresso tilsat sukker og is blendes ved meget høj hastighed og toppes med flødeskum.

Generelt om kaffe