0 0,00 kr

Din indkøbskurv er tom.

Gratis levering ved køb for over 600 kr.  Læs mere her

Opskrifter

Cafe au lait opskrifter

Forskellen mellem café latte og café au lait er, at den første er af italiensk oprindelse og den anden fransk. Ligeledes laves den franske café au lait typisk med stærk kaffe og ikke espresso.

Grundopskrift på café latte
Lav en enkelt ”shot” espresso. Tilsæt steamed mælk i en (helst klar) latte kop (3 dl). Café latte tilsættes ofte italiensk kaffesirup. Sirup med nøddesmag som f.eks. hasselnød eller mandel (amaretto) er mest populær.

Café latte au lait (fransk)
Til fransk café au lait laves man først en portion stærk, mørkt ristet filterkaffe. Serveres med varm mælk (ikke skum) i en separat kande. I Frankrig serveres café au lait ofte i en skål i stedet for en kop. Dette gør det lettere at dyppe croissanter og briocher. Og den er god at varme hænderne på, når man sidder udendørs. Traditionelt nydes café au lait til morgenmaden. Man blander selv mælk og kaffe i det ønskede forhold.

Café con leche:
Ligesom Café au lait, men er en spansk drik. Mørkt ristet kaffe tilberedes på filterkaffemaskine, hvorefter sukker og varm mælk tilsættes. Det er skik at servere con leche sammen med varmt brød med smør på.