0 0,00 kr

Din indkøbskurv er tom.

Gratis levering ved køb for over 600 kr.  Læs mere her

Opskrifter

Cappuccino grundopskrift

Cappuccino grundopskrift

Skønt forholdet kan variere efter smag. er en almindelig opskrift på traditionel cappuccino (2 dl): 1/3 espresso, 1/3 mælk og 1/3 mælkeskum. Purister anser denne opskrift for fuldendt som den er.

Kakao eller kanel kan drysses ovenpå.

For at lægge lagdele mælk og espresso er det nødvendigt at lade det friskpiskede mælkeskum hvile et øjeblik. hvorved det deler sig (skum øverst og mælk i bunden). Bryg espressoen i et deciliter mål af rustfrit stål (keramisk materiale eller glas absorberer for meget varme fra espressoen). Fyld 1/3 af koppen med steamet mælk. Hæld langsomt espressoen ned i den steamede mælk. Fyld koppen op med mælkeskum. Hvis denne rækkefølge følges, skal espressoen lægge sig mellem mælken og mælkeskummet. Mælk, der er skummet rigtigt, skal være ca.75-90 o varmt. Det er et spørgsmål om personlig smag og kan være en smule varmere eller koldere.

Klassisk cappuccino:
Det er især almindeligt i Italien – og mere og mere i Nordamerika – at opleve cappuccino tilberedt kun som espresso toppet op med mælkeskum. Dette er en klassisk måde at tilberede cappuccino på: Kom 4-5 cl mælkeskum oven på 3-4 cl espresso. Meget lig Espresso Machiatto.