0 0,00 kr

Din indkøbskurv er tom.

Gratis levering ved køb for over 600 kr.  Læs mere her

Stempelkaffe

StempelkaffeAt brygge sin kaffe med en stempelkande er en enkel og meget problemfri opgave. Udstyret er ofte i et fint design, og så er tilfredsheden ved den færdige kop kaffe stor. Derfor anses denne brygge metode også som værende en af de bedste, netop fordi den er så enkel. Derudover giver det også personen der brygger kaffen et indblik i, hvad der sker med kaffen undervejs. Dette medfører at personen som brygger kaffen, har mulighed for at justere og for fine kaffensmagen. Denne brygge metode er egentlig ikke særlig svær, der er blot nogle få ting som man skal være opmærksom på undervejs.

Selve stempelkanden kender de fleste af os. Stempelkanden er ofte en glaskande med en eller anden form for håndtag. Derudover har den et låg , der holder stempelet og filer, som presses ned, når brygningen er færdig. Der er dog et utal af variationer og designs, så der er helt sikkert også en derud, som vil passer til din smag.

Brygning af stempelkaffe - sådan gør du:

  1. Først og fremmest skal du ikke gå på kompromis med valget af din kaffe. Vælg din ynglings kaffe, og mal den mængde bønner du skal bruge. Caffè Vicerè - Mokabar er et rigtigt godt valg.
  2. Der går 7g kaffe til 1,5 dl vand. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvor meget der kan være i din stempelkande, og hvor mange kopper kaffe du vil lave.
  3. Sørg for at koge rigeligt med vand, så du ikke mangler dette, når du hælder det op i din stempelkande. Når vandet har kogt så lad det stå 1 - 2 minutter. Vandet skal ikke være kogende, men have en temperatur der er mellem 94 - 96 grader. I starten anbefales det, at du bruger et termometer til at tjekke vandets temperatur. Man får hurtigt en fornemmelse af, hvor lang tid vandet skal stå, før det har den helt rigtige temperature.
  4. Doser den ønskede mængde kaffe ned i kanden, og hæld den rigtige mængde vand over. (7g kaffe til 1,5 dl vand).
  5. Rør da rundt med en rørepind, så al kaffen bliver blandet med vandet.
  6. Sæt stempet på din kande. Lad den stå med stempelt oppe i 4 - 5 minutter før du trykker stemplet ned.
  7. Når stemplet er trykket ned, så vent da gerne ½ - 1 minut, før den første kop kaffe hældes op og nydes.

 

Selvom din kaffe smager fantastisk, så lad være med at presse de sidste dråber ud af kanden. Ved at tømme kanden for de sidste dråber, får man oftest alt grumset med.

Du skal også huske at gøre din stempelkande ordenlig ren, da dette er afgørende for din næste kop kaffe. Sidder der kafferester i kanden, ville dette uden tvivl have negativ indflydelse på din næste kop kaffes smag. Skil derfor stempelkanden ad og rens den grundigt, inden du stiller den tilbage i skabet.

God fornøjelse med din stempel brygning.